Barnsteen gevonden? Verkoop het tegen de beste prijs

Inmiddels is in veel steden in Nederland wel een inkoper te vinden die contact geld geeft voor gouden sieraden. De inkopers doen op basis van de goudprijs. De sieraden worden dus getaxeerd op de goudwaarde ervan, niet op de waarde van het sieraad zelf. Soms kan dit een emotionele waarde hebben die niet in geld is uit te drukken. Wat minder bekend is, zijn de inkopers van barnsteen. Een fossiel materiaal, wat is ontstaan uit de hars van naaldbomen.

barnsteen zoeken strandOnder zeer specifieke omstandigheden is het uiteindelijk een hard materiaal geworden en lijkt het op een steen. Het wordt veel gebruikt om sieraden van te maken en opkomende economieën zoals in Azië hebben hier interesse in. De waarde van het materiaal is dus flink gestegen de afgelopen jaren. En dat komt mooi uit voor veel Nederlands, want de stenen worden veel in de Noordzee gevonden. Op het strand of de wadden komen mensen deze vaak tegen. Ook zijn er vissers die op zee vissen, die regelmatig een Barnsteen aantreffen in hun netten. Voor deze groepen mensen is het leuk om te weten dat ze een extra zakcentje kunnen verdienen door de stenen te verkopen aan deze inkopers.

De grootste interesse is echt toch wel voor de ruwe barnstenen, welke dus zo uit de zee komen. Deze kunnen nog bewerkt worden tot een sieraad en dat maakt het extra interessant. De prijzen voor de stenen zijn altijd afhankelijk van een aantal zaken. Zo speelt bijvoorbeeld de omvang van de steen een rol. Maar vaak is er ook interesse in kleinere stenen. Laat altijd een goede taxatie maken om te kijken of de stenen het waard zijn om te verkopen. Als het om grotere partijen gaat kunt u een afspraak maken bij een inkoper. Maar ook met foto’s en e-mail is vaak een hoop te bereiken.