Gevelbekleding van crepi en andere materialen

De uitstraling van een woning is absoluut belangrijk. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat de woning volstaat en dat het er ook nog een beetje leuk uitziet van binnen. Maar als een woning een heel verouderde gevel heeft, waar misschien zelfs wel dingen vanaf brokkelen dan geeft dat een mindere indruk. Als dit het geval is, dan is het mogelijk tijd om de gevel te laten renoveren zodat alles er weer fris uit komt te zien.

Sommige gevels kunnen worden hersteld, maar het is misschien nog wel een veel leuker idee om de woning te voorzien van gevelbekleding. Er zijn werkelijk vele mogelijkheden op dit gebied. Gevelbekleding is er bijvoorbeeld van materialen als aluminium, hout of sierpleister zoals crepi gevel dat tegen de gevel wordt aangebracht. Een woning kan een totaal andere uitstraling krijgen met gevelbekleding en dat tegen een relatief lage investering. Daarnaast kan een gevel vanaf de buitenzijde worden voorzien van isolatie om de energiekosten sterk te drukken en dus ook en EPC waarde van de woning te verbeteren. Als de woning nog niet goed is geïsoleerd en een nieuwe gevel nodig heeft, dan is het best een interessante optie om iets meer uit te geven en deze zaken te combineren.

Gevelbekleding van hout

houten gevelbekledingSommige woningen kunnen er zeer mooi uit komen te zien door de gevel te bekleden met een bepaalde soort hout. Natuurlijk is dat niet bij alle woningen het geval, maar hout zorgt meestal voor een luxe uitstraling. Een bedrijf dat zich hierin specialiseert kan u daarover natuurlijk meer vertellen. Als u gaat vergelijken tussen verschillende bedrijven, is het zaak om vaak een afspraak te maken. De mensen komen langs en maken vervolgens een offerte op basis van de oppervlakte van de gevel die bedekt moet worden en het gebruikte materiaal. De prijs is voor veel mensen natuurlijk een belangrijke factor, maar ook de vakmensen hun instelling is belangrijk. Zo weten zijn de vakmensen van dakwerken Antwerpen altijd volop bezig en hebben zin in hun werk. Wel belangrijk, want dit is terug te zien in het resultaat.

Direct zolder renoveren

Vaak kunnen bedrijven die gevelbekleding doen ook hulp bieden bij andere klussen. Het is dan ook belangrijk om deze zaken te combineren als u dat toch al van plan was om te laten doen. Zo kan bijvoorbeeld zolderrenovatie een goede optie zijn om te combineren met de werken aan de buitenkant van de woning.